Kako napraviti testo za palačinke

Palačinke su jedna od omiljenih poslastica u mnogim domovima , pa tako i u našem i baš iz tog razloga dugo sam tragala za savršenim receptom za njihovo testo. Ovaj recept koji sam vam pripremila je zaista izvanredan i neizmerno lak. On će nam pokazati kroz sledeći tekst kako se pravi testo za palačinke od kojeg one postaju pravo savršenstvo.

Lično sam isprobala bezbroj recepata za pravljenje palačinki. Uvek sam im nalazila mane, jedan bude previše redak, dugi previše gust, sve dok mi u ruke nije dospeo ovaj. S obzirom na njegovu lakoću, do fantastičnih palačinki veoma brzo mogu doći i najraniji početnici u kulinarstvu. Jedino što je jako bitno kod ovih uputstava je da se strogo pridržavate količine sastojaka koje budem navela.

Mala deca ih prosto obožavaju, a sigurna sam da im ni odrasli neće moći odoleti. Kada pravite testo za palačinke ovim koracima, rezultat će vam biti mekano, vazdušasto testo koje je ukusno i samo bez namaza, a još kad na njega pridodate nutele ili meda, ili pak nekog domaćeg džema, užitak je zagarantovan.

Sada ste sigurno rešili da se bacite na posao. Pre nego što počnemo sa nabrajanjem namirnica, samo da vam napomenem da od sledećih mera dobijete nekih od 6 do 7 palačinaka, tako da ukoliko želite više samo duplirajte sastojke.testo za palačinke

Potrebni sastojci za pravljenje testa za palačinke

  • 1 jaje
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • mleka i vode da bude ukupno 450 ml

Kako napraviti savršeno testo za palačinke

U dublju posudu prvo stavljamo suve sastojke. Dakle u našoj vangli prvo će se naći brašno, zatim malo soli.

Tim sastojcima dodajemo jedno jaje umućemo i 450 ml tečnosti. Pošto je bitno da ukupno bude 450, ja uglavnom stavljam 200 ml vode i 250 mleka, to je već samo stvar izbora.

Ostaje nam još jedan korak i da naše testo bude spremno za pripremu, a to je da sve to dobro promešamo, kako bismo se oslobodili grudvica koje mogu da ostanu od brašna. Kada smo sigurni da smo dobili homogenu smesu bez grudvica, možemo da počnemo da pravimo naše ukusne palačinke, na jako zagrejanom ulju obavezno.

Sada je na vama da napravite palčinkice i filujete ih po želi. Uživajte u slasnoj poslastici, čija priprema je trajala, priznaćete, zaista kratko.

Tags: , , ,