Brza Tigar torta sa orasima i pudingom

Uvek sam obožavala brze i preukusne torte. One za koje ne moram da odvajam sate za njihovo spremanje, a ujedno osvojim svima srca posle jednog zalogaja. Takva je upravo ova Tigar torta sa orasima, za koju sam vam spremila recept.

Ovaj sočni kolač veoma je interesantnog izgleda, a još boljeg ukusa. Njegova priprema je veoma jednostavna i veoma brza. Idealan je za žene koje nema mnogo vremena za kulinarstvo i žele da za kratko vreme obraduju svoje ukućane. Da bismo pripremili ovu slasnu tortu sa pudingom, potrebno je odvojiti samo 30 minuta vremena, a dobićemo jedan veoma interesandan i veoma ukusan dezert.

Takođe ova tigar torta je jako zahvalna i za razne oblike, jer je možete bez mnogo muke oblikovati po svojoj želji. Moja deca obožavaju ovu tortu, a sigurna sam da ni odrasli nisu ravnodušni. No, da vas ne bih još dugo držala u neizvesnosti, mogli bi da počnemo.tigar torta

Potrebni sastojci za pripremu ukusne Tigar torte

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 200 g šećera
  • 6 kašika brašna
  • 6 dl mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 250 g oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 250 g margarina

Kako se pravi ukusna Tigar torta

Za početak pripreme ove torte potrebno je da ispečemo najobičniji patišpan od 6 jaja, brašna i šećera. Znači ta tri sastojka pomešamo u jednu činiju, dobro promešamo i tu dobijenu smesu stavimo u pleh u koji ćemo ga peći. U rernu stavljamo pleh na 170 stepeni i ispečemo jednostavan patišpan.

Ja lično uvek proverim čačkalicom da li je dovoljno pečeno. Kada je čačkalica ostala suva, pošto sam njome ubola patišpan spreman je za dalju pripremu. Ostavimo spremljen patišpatn da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga isečemo na dosta sitne kockice.

Naš sledeći korak je da skuvamo puding. Mleko sa šećerom prokuvamo i dodajemo mu puding koji smo razmutili sa malo mleka. Stalno mešanje se podrazumeva kod kuvanja pudinga kako nam ne bi zagorelo. Dok mešamo puding dodajemo mlevene orahe i čokoladu za kuvanje. Sada smo pripremili fil i ostavićemo ga da se ohladi.

Kada nam se fil dovoljno ohladio u njega mikserom izmiksamo margarin. Nakon toga u veću posudu stavićemo malo isečenih piškota na kockice, pa malo fila preko, zatim opet kockice patišpana, pa opet fil i sve tako dok ne potrošimo sav materijal.

Dok nam je fil još uvek mlak laganim pokretima promešamo fil i patišpan kako bi on što bolje upio fil. Mešajte tako lagano nekih 2 minuta i poturudite se da ne oštetite kockice. Samo nežno mešajte i biće to kako treba, bez brige.

Sada smo većinu posla obavili, možemo oblikovati željeni oblik naše tigar torte. Po vašoj želji možete staviti u neki kalup željenog oblika ili ga samo rukom oblikujte.

Da bi ovaj ukusni tigar bio spreman za posluživanje, bilo bi dobro staviti ga malo u frižider kako bi se stegao. Preko torte stavite šlag, koji ćete napraviti po uputstvu.

Ostalo je još samo da se prepustite bogatstvu ukusa koju vam pruža Tigar torta, koja je vaših ruku delo. Uživajte!

Tags: , , , , ,