Poširana jaja sa puterom i kajzericama

Kada želimo da napravimo jedan magičan doručak, a da ne bude svakidašnji, ujedno i brz i zdrav poširana jaja su sjajan izbor. Zbog toga pripremila sam recept koji će nam otkriti jednu od varijanti kako se spremaju takva jaja.

Onaj koji nema ni najmanja iskustva u kuvanju može pripremiti ovu slasnu đakoniju i uz malo mašte i dekoracije učiniti da to i izgleda vrhunski. Priprema ovog jela je krajnje jednostavna i laka. Isto tako obožavaćete da ih spremate, jer će vam oduzeti minimalno vremena.

Moji ukućani obožavaju ovakvu vrstu jaja, koja za tili čas mogu postati pravi specijalitet. Tečno žumance je zaista fantastičan sos za bilo šta što ide uz njega, a pritom je potrebno svega 3 minuta za njegovu pripremu. Na vama je samo da osmislite idealnu kombinaciju za ovaj sjajan doručak. Pustite svojoj mašti na volju, možete mu dodati pečeni tost i slaninicu ili pak osmisliti nešto novo.

Ukoliko želite da zajedno prođemo kroz tekst koji će nam otkriti jednu od varijanti kako se prave ova preukusna jaja, možemo da počnemo sa odvajanjem namirnica za njihovu pripremu.posirana jaja

Potrebni sastojci za pripremu poširanih jaja sa puterom i kajzericama

  • 4 jajeta
  • 2 kajzerice
  • malo sirćeta
  • putera
  • kuhinjska so
  • mleveni biber

Kako napraviti poširana jaja sa puterom i kajzericama

Na početku pripreme ovog izvanrednog doručka prvo ćemo preseći kajzerice na pola po širini . Zatim ih dobro premažemo puterom i zapečemo ih sa obe strane bez dodataka. Možete i rerni na maloj temperaturi ili u gril tiganju, kako god želite.

Sad kad smo izvadili kajzerice, stavimo 2 šoljice vode na vatri dok provre. U vodu potrebno je dodati nekoliko kapi sirćeta.

Jaja čekaju da vide kako ćemo njih pripremiti. Svako jaje posebno razbićemo u zasebnu šolju za kafu. Zatim ga pažljivo sipamo u vodu i pustimo ga da se bari. Potrebno mu je svega 2 do 3 minuta, tj. videćete kada mu belance bude kuvano. Izvadimo ga i ostavimo da se ocedi na kihinjskom ubrusu.

U tanjir za posluživanje stavimo po jednu polovinu kajzerice i preko nje stavimo jaje i poslimo i pobiberimo po želji.

Pripremili smo fantastičan doručak, koji će, sigurna sam, biti jedan dobar početak novog uspešnog dana. Uživajte!

Tags: , , , , , ,