Sok od pomorandže, jabuke i šargarepe

Kada govorimo od osvežavajućim voćnim napicima, posebno u letnjim danima, prvo pomislimo na djus. Ukoliko imate sokovnik biće vam još jednostavnije da napravite domaći ceđeni sok koji je prepun vitamina. Kombinacija šargarepe, jabuka i pomorandže okrepiće ceo naš organizam za tili čas.

Ovaj recept koji sam pripremila za vas je krajnje jednostavan i brz, a takođe i ekonomičan. Šargarepa je prepuna vitamina A, a jabuka i pomorandža imaju u izobilju C vitamin. Ukoliko dodate malo i limuna po želji dobićete pravu vitaminsku bombu.

Veoma je bitno da znate da šargarepa ima dosta jak koren za razliku od osalih sastojaka koji imaju dosta tečnosti u sebi, pa kad budete cedili svoj sok obratite uvek pažnju da šargarepe uvek bude barem u pola manje nego ostalog.

Sok od pomorandže, šargarepe i jabuke najbolje je popiti ujutru na prazan stomak, jer ništa neće bolje od toga okrepiti vaš organizam. Postoji pregršt kombinacija i ukusa, koje možete probati uz pomoć svog sokovnika, odaberite ukuse koje volite i uživajte u ukusnim svežim sokovima.

Izdvojila sam ovu kombinaciju kao jednu od najčešćih i najjednostavnijih, obožavaju je i deca. Kod mene u kući ujutru se uvek popije po jedna čaša zdravog soka za dobro jutro. Sve što nam je potrebno su sledeći sastojci i dosta dobrog raspoloženja. Pa da počnemo.sok od pomorandze

Potrebni sastojci za sok od pomorandže, jabuke i šargarepe

  • 3 pomorandže
  • 2 jabuke
  • 1 šargarepa

Kako se pravi sok od pomorandže, jabuke i šargarepe

Dobro operemo naše voće, oljuštimo ga i isečemo na komade koliki su dovoljni da stanu u vaš sokovnik. Šargarepu ne morate ljuštiti samo je dobro operite pod mlazom mlake vode.

Sve to ubcite zajedno u sokovnik i iscedite. I to je cela filozofija, dobili ste veliki izvor vitamina koji će, bez imalo sumnje, i te kako prijati svačijem organizmu.

Po želji možete dodati i limun ili kivi ili pak neko drugo voće po vašoj želji. Granice za kombinovanje su neograničene. Uživajte u jednom divnom početku dana.

Tags: , , , , , , , , ,