Krompir iz rerne na starinski način

Dobri stari krompir iz rerne. Ukoliko još pričamo o onom koji se sprema na starinski način, odmah postajem gladna, a verujem i većina ljubitelja starih zalogaja. Iz tih razloga spremila sam recept koji će nas odvesti u carstvo krompir, gde ćemo saznati kako se pravi ovaj ukusan krompir.

Pečeni krompir idealan je kako kao dodatak jelima, tako i kao glavno jelo. Njegova priprema je krajnje jednostavna, laka i brza. Najbolji i najukusniji pečeni krompir može spremiti i onaj koji nema nikakvog iskustva. Da bismo napravili ovo vrsno jelo nema potrebe ni odvajati mnogo vremena, pa je idealno i za one koji žele bez mnogo muke da dobiju jedan ukusan i kompletan obrok.

Mlađi ukućani sigurno će biti oduševljeni ovim pečenim krompirom, jer većina mališana obožava krompir u bilo kom obliku. Jednostavno spremanje krompira na starinski način postaće vam pravo zadovoljstvo. Da skratim ja moju priču i počnem sa odvajanjem namirnica.krompir stari

Neophodne namirnice za pripremanje krompira na starinski način

  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 šoljica ulja
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 3 šoljice vode
  • biljni začini

Kako napraviti krompir iz rerne na starinski način

Naravno prvo ćemo oljuštiti naš krompir i ostaviti ga da malo odstoji u vodi. Nakon toga ga isečemo na kriške, a crni luk je potrebno iseći na rebarca.

Pomešamo luk i krompir i sipamo vodu i ulje preko njih, dodamo alevu parpiku i stavimo biljnog začina po ukusu. Zatim sve dobro promešamo.

Nauljimo malo tepsiju, prespemo sve u nju i stavimo u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni. Videćete kada krompir dobije lepu zlatnu boju ili jednostavno proverite čačkalicom da li je dovoljno pečen.

Uživajte u svom specijalitetu koji možete jesti samo uz sezonsku salatu po izboru ili ga poslužiti kao dodatak uz neki mesnati specijalitet. Bilo kako bilo sigurno će te uživati u ovom sjajnom i veoma ukusnom krompiru. Prijatno!

Tags: , , , , , , ,