Ruske kape sa jafa keksom

Ruske kape su jedan od, po meni, jedne od najboljih brzih dezerta, pa sam vam zbog toga pripremila recept koji će vam dati odgovor na pitanje kako napraviti najbolje i najlepše kolače ikada.

Priprema za ovaj kolač traje dosta kratko, neće vam oduzeti mnogo vremena, a njegova jednostavnost obećava da će u njegovom spremanju imati uspeha i oni sa minimalnim kulinarskim iskustvom. Ovo je dezert koji je idealno rešenje ukoliko imate gostr, a fantastično će krasiti trpezu i ukoliko je neko slavlje u pitanju.

Ove jednostavne i najukusnije ruske kape prave se sa jafa keksom, što će oduševiti većinu mališana, ali ne brinite niko od odraslih neće ostati imun na njihovo carstvo ukusa.

Da vas ne držim više u neizvesnosti hajde da zajedno napravimo ovu slasnu poslasticu.ruske kape

Neophodni sastojci za pripremu ruskih kapa sa jafa keksom

  • 9 kesica mini jaffa keksića
  • 3 do 4 kašike šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • ½ margarina
  • ½ l mleka
  • 4 do 5 kašika šećera u prahu
  • 100 g kokosa

Postupak pripreme ruskih kapica sa jafa keksom

Puding od vanile skuvamo klasično, po uputstvu sa kesice. Pošto će nam puding trebati malo gušći nego inače, smo ćemo staviti manje mleka kako bismo regulisali gustinu pudinga. Kada završimo s kuvanjem, puding ostavimo na sobnoj temperaturi da se hladi, a mi nastavljamo dalje.

Sada je potrebno da margarin i šećer u prahu izmutimo mikserom dobro, a zatim dobijenu smesu dodajemo u puding malo po malo, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje, dok ne dobijemo glatku kremastu smesu.

Dve kesice jafa keksa poređamo tako da im čokoladni deo ostaje spolja. Uzmemo malu kašiku i njome stavljamo fil na keksic, preklopimo drugim keksom i samo poravnamo ivice keksica ukoliko viri fil. Sada tako spojene ukusne jafe uvaljamo u kokos.

Naše ruske kape su spremne, potrebno je samo još da ih ostavimo na jedan period u frižider kako bi se lepo stegle i bile još ukusnije. Najbolje bi bilo da prenoće u frižideru, ali ako gorite od želje da ih probate i nekoliko sati biće dovoljno i vrhunsko uživanje može da krene. Prijatno, uživajte sa svojom ukusnom poslasticom.

Tags: , , , , , , , , , ,