Rolat od banana i plazma keksa

Ovo je rolat koje je spreman vrlo brzo. Kada sam se tek oprobavala u kulinarstvu, rolati su mi uvek delovali veoma komplikovano dok nisam shvatila da su oni veoma jednostavni drugari. Baš iz tog razloga želela sam da sa vama podelim recept koji će nam otkriti kako se pravi najjednostavniji rolat od banana.

Mislim da ne postoji pogodniji dezert za pravljenje za početnike. Pravi se bez jaja i brašna i što je jako bitno ne peče se, što početnicima uvek predstavlja problem. Vreme mu je isto jača strana, zato što zahteva da odvojimo minimalno vreme za njegovu pripremu.

Nepečeni rolat od banana i mlevenog keksa je jedan od omiljenih kolača mojih ukućana. Neodoljiv spoj plazma keksa, oraha, banana i jabuka probudiće osećaj neopisive svežine. Njegov sočni ukus ne može se opisati rečima, pa je zato bolje da se bacimo na posao.rolat sa bananama

Neophodni sastojci za pripremu rolata od banana i plazma keksa

  • 4 banane
  • 2 kisele jabuke
  • 250 g margarina
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • orasi po želji
  • šlag

Kako napraviti rolat od banana i plazma keksa

Najpre ćemo jabuke dobro oprati i izrendati na najsitnije, a 2 banane izmiksati u blenderu.

Margarin otopimo sa šećerom i dodajemo mlevenu plazmu, i sve te sastojke dobro promešamo. Ukoliko želite u ovu smesu možete dodati i 100 g oraha kako biste pojačali ukus.

Od toga razvijemo koru na najlonu ili alu foliji. Kora se lako razvija trebali bi se potruditi da bude debljine oko 1,5 cm.

Na tako razvijenu koru stavimo dve banane cele po dužini. Zarolamo sve u rolat i ostavimo na neko vreme da odmori u frižideru kako bi se rolat lepo stegao.

Nakon izvesnog vremena umutimo šlag po upuststvu sa kesice. Za to vreme rolat se dovoljno ohladio i spreman je da ga celog premažemo sa šlagom.

Ovu koru možete koristiti i u kombinaciji sa drugim filovima, kao što je na primer pudnig ili neka druga vama draga krema. Prepustite se svom finom i osvežavajućem rolatu. Uživajte!

Tags: , , , , , , , , ,