Limunada sa medom

Limunada je kombinacija limuna i meda, koja je nenadmašiva kada je naše zdravlje u pitanju. Veoma je ukusna i deluje osvežavajuće na naš organizam. Ona je dobra u mnoge svrhe, pa sam zato rešila da sa vama podelim recept koji će nam pokazati kako se pravi domaća limunada sa medom.

Ovaj moćni napitak odličan je za one koji žele da se reše viška kilograma. Liunada je idealna za mršavljenje i svaki nutricionista preporučuje barem jednu čašu dnevno limunade bez šećera. Ona u izobilju ima vitamin c, pa je samim tim odlična i za celulit.

Takođe jako bitna stvar pogotovu za mlađu populaciju je da limunada efikasno leči mamurluk. Ukoliko ste imali burnu noć, slabo spavali, ovaj zdravi sok je tu da vaš organizam oplemeni svim vitaminima i mineralima, koji su mu potrebni za oporavak.limunada

Lekovitost limunade sa medom

Limunada na razne načine poboljšava naše zdravlje. Svakodnevno konzumiranje limunade sa medom, sprečiće pojavu kamenčića u bubregu, a isto tako efikasna je i za holesterol.

Med u ovom napitku ima antibakterijska dejstva, pa ukoliko pijete limunadu sa medom otkloniće vam simptome prehlade, kao i čišćenju vašeg grla. Jednostavno ona je blagodet za naš imunitet.

Ona će isto tako dobro uticati i na glavobolju i pomoći nam da je se ubrzo rešimo. Limunada je jednostavno piće koje leči. Najbolje bi bilo da se pije ujutru na prazan stomak. Tada je najefiksnija i odličan regulator za krvni pritisak.

Kombinacija limuna i meda odlično će delovati i kod rada probavnog sistema, kao i kod sprečavanja mnogih infekcija koje nas mogu zadesiti.

U trudnoći se posebno preporučuje unos ovog zdravog i osvežavajućeg napitka. Unos vitamina C u tom periodu uvek je dobro došao, a i odlično će uticati na raspoloženje same trudnice.

Potrebni sastojci za jednu čašu neodoljive limunade sa medom

  • pola limuna
  • kašičica meda
  • mlaka voda

Kako napraviti moćnu limunadu sa medom

Da biste svoje telo obogatili svako jutro sa jednom čašom veličanstveno ukusne limunade potrebno je samo da iscedite sok od polovine limuna u čašu, dodate kašičicu meda i prelijete vodom.

Sve to dobro promešate i okrepite svoj organizam za pravim malim bogatstvom vitamina. Uživajte u ovom osvežavajućem napitku i negujte svoj organizam.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,