Home » Deserti, Kolači

Oblande sa jafa keksom

Submitted by on June 15, 2016 – 8:03 amNo Comment

Oblande su dezert, koji se uglavnom lako i brzo priprema, a takođe nam pružaju niz načina na koje ih sve možemo prirpemiti. Danas sam se odlučila sa recept, koji će nam pokazati kako da napravimo oblande sa jafa keksom.

Oblande sa jafom su kolači, čija je priprema veoma jednostavna, te su jako zgodne za pravljenje i onima koji nemaju nikakva iskustva u pravljenju kolača. Da bi ove oblande krasile našu trpezu ne moramo odvojiti ni mnogo vremena ni truda.

Neodoljivi spoj jafe, čokolade i mlevenog keksa osvojiće srca svim ljubiteljima slatkih zalogaja, verujete mi. Moji mališani, ali i ostali ukućani naprosto ih obožavaju. Hrskave, sočne, jednostavno su neodoljive.

Krenućemo sa odvajanjem namirnica, kako bi vas što pre uverila u lepotu ovih kolača.oblande sa jafom

Neophodni sastojci za pripremu oblandi sa jafa keksom

  • 3 dcl vode
  • 400 g šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha
  • 400 g mlevenog keksa
  • 300 g jafa keksa
  • 2 lista oblandi

Kako se prave oblande sa jafa keksom

U jednu šerpu stavimo šećer i vodu da prokuvaju. Kada se šećer istopi dodajemo im čokoladu i margarin, da se i oni takođe istope.

Nakon što su se svi sastojci istopili i sjedinili, slanjamo šerpu saa vatre i pridružujemo i mlevene orahe, kao i mleveni keks. Sve to dobro promešamo kako bi dobili homogenu smesu kojoj ćemo filovati naše oblande.

Kada se smesa ohladila, na red dolazi filovanje oblandi. Preko jednog lista oblandi stavimo jednu polovinu fila, a preko fila poređamo jafa keks. Nakon jafe dolazi drugi deo fila i preklopimo sve sa drugim listom oblande.

Preko toga potrebno je staviti neki teži predmet kako bi sve lepo leglo i ostaviti u frižideru da odmori i dobro se ohladi pre posluživanja.

Kada prođe barem par sata odmora, možete da sečete vaše oblande. Poslužite svoje kolače i uživajte u njima. Videćete, vrlo brzo će da nestanu, jer su prosto neodoljive. Prijatno.

Tags: , , , ,