Oblande sa plazmom i pavlakom

Kada ste u žurbi i nemate mnogo vemena da odvojite na pripremu dezerta, ovaj recept je tada idealan za vas. Neverovatno se brzo napravi, a pruža mnogo više. Oblande sa plazmom su jedan ukusan i sočan dezert, koji će sve sladokusce ostaviti bez daha.

Dobila sam ovaj recept od prijateljice i prvi put mi se učinio malo čudnim jer se pravi sa čokoladom i kiselom pavlakom, bez jaja. Sve te kombinacije malo su me zbunile, dok ga nisam napravila i oduševila se njima, kao i svi moji ukućani.

Takođe ovu poslasticu može pripremiti svako, jer ne zahtevaju nikakvo prethodno iskustvo. Sama priprema je krajnje jednostavna i pogodna za pravljenje početnicima. Toplo vam preporučujem da ih probate, jer spadaju u jedne od najbržih kolača koje sam pravila, a odaju utisak kao da ste se mnogo više potrudili.

Sada je vreme da vam na delu dočaram sve moje reči i da zajedno pripremimo ove slasne oblande.oblande sa pavlakom

Potrebni sastojci za pripremu oblandi sa plazmom i kiselom pavlakom

  • 1 pakovanje oblandi
  • 250 g margarina
  • 2 kisele pavlake
  • 2 čaše šećera, plastične čaše od pavlake
  • 300 g mlevene plazme

Kako se prave ukusne oblande sa plazmom i pavlakom

Najpre ćemo staviti margarin u neku posudu i otopiti ga na vatri. Potrebno je da se skroz istopi i bude u tečnom stanju.

Kada ga sklonimo sa šporeta u njega ćemo dodati kiselu pavlaku, pa šećer i na kraju mlevenu plazmu. Sve to dobro laganim pokretima promešamo, kako bismo dobili jednoličnu smesu. Naš fil je već spreman, potrebno mu je samo neko vreme da odmori i da se malo prohladi.

Sada je doša red da filujemo naše oblande. Neko ih pre filovanja natapa mlekom, ja lično to ne praktikujem, jer se dovoljno natope filom. Filujete oblandu, pokrijete oblandom, pa opet red fila i sve tako dok vam ne ponestane materijala.

I to je sve. Prelako je zar ne? Ja sam ih prelila topljenom čokoladnom, al to već ostavljam vama da izaberete. Kako god se odlučite uživćete u neverovatno dobrom, a sa druge strane jednostavnom ukusu. Prijatno.

Tags: , , , , , ,