Projice sa sirom i jogurtom

Danas vam donosim jednu fenoenalnu ideju za doručak. U pitanju su projice sa sirom. Ovaj recept ne morate isprobavati samo u jutarnjim satima, jer su one takođe i odličan prilog mnogim drugim jelima.

Njihova priprema je veoma jednostavna i daju vam i mogućnost izbora sastojaka. Vi možete dodavati šta volite i praviti ih na razne načine. Ja sam se danas odlučila za ove male slane đakonije, jer ih moji ukućani obožavaju, a spremam ih sa feta sirom i jogurtom. Vi ukoliko želite možete staviti neki dugi sir ukoliko nismo ljubitelji istog.

Ove na izgled isto lepe kao i ukusne projice mogu praviti početnici, kao i oni sa manjkom vremena. Vazdušaste i mekane, a nadasve ukusne projice sigurno će vas osvojiti. Svideće vam se njihova jednostavnost i prilagodljivost sa drugim namirnicama. Hajde da mi krenemo sa mojim osnovnim receptom, pa kad njega probate drugi put možete da eksperimentišete.projice

Neophodni sastojci za pravljenje projica sa sirom i jogurtom

  • 1 šolja od 2,4 dcl jogurta
  • 3 jaja
  • 1,3 šolje ulja
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • 6 punih kašika belog brašna
  • 7 punih kašika kukuruznog brašna ili palente
  • 150 do 200 g feta sira ( ili nekog drugog po izboru)

Kako napraviti ukusne i slane projice sa sirom i jogurtom

Odmah na početku posla zagrejaćemo rernu, jer će sama priprema trajati veoma kratko. Rernu uključimo na 200 C i priremimo modle za mafine. Modle obavezno malo, samo ovlaš premažemo uljem.

U plastični dublji sud stavimo jaja i ručnom mutilicom ih dobro umutimo. Nakon toga pridružujemo im jaja i ulje i samo malo promešamo tek toliko da se svi sastojci spoje.

Sledeće na red dolazi brašno. U belo brašno sipaćemo kesicu praška za pecivo pa to zajedno dodajemo smesi. Dodamo malo soli, i nakon toga sledeće stiže kukuruzno brašno i sve to dobro promešamo.

Kada smo dobili homogenu smesu, izmrvimo sir što sitnije i dodajemo i njega. Promešamo i sipamo smesu u pripremljene modle. Stavljamo u rernu i čekamo 20 minuta da se ispeku na 200 C. To je okvirno vreme pečenja u zavisnosti od jačine rerne, ali uvek pred kraj možete ubosti jednu projicu čačkalicom. Ukoliko je čačkalica suva projice su dovoljno pečene.

Kada ih izvadite iz rerne, pustite ih da odmore samo 5 minuta, koliko im je dovoljno da se malo prohlade i možete ih posluživati.

Vidite, vrlo jednostavno, a jako ukusno. Uživajte u svojim projicama, u slasti ih pojednite i smišljate šta biste to mogli da im dodate sledeći put. Kažem sledeći put, jer sam sigurna da ćete se opet družiti sa njima. Uživajte.

Tags: , , , , , ,