Čudo od čokolade

Za sve sladokusce i ljubitelje čokolade stiže jedan čokoladni recept, koji će im otkriti kako da naprave pravo malo čudo od čokolade. Ovo carstvo ukusa prosto se topi u ustima, koliko je sočan i ukusan. Nakon prvog susreta sa ovim kolačem stalno mu se vraćam iz nova i nakako ne može da nam dosadi. Shvatićete sve i osetiti tu ljubav tek kada ga probate.

Čudo od čokolade je kolač koji se veoma jednostavno priprema. Neće vam oduzeti ni mnogo pažnje niti mnogo vašeg vremena. Idealan je sa spremanje i početnicima i onima koji nemaju vremena da provedu sate u kuhinji spremajući dezert.

Klinci i klinceze će ga obožavati, jer oni naravno obožavaju sve što je od čokolade. Ovaj kolač sjajno i zanimljivo će izgledati ukoliko ga ukasite sa višnjama ili možda jagodama ili već vi smislite neku kreativniju dekoraciju.

Hajdemo zajedno u ovu slatku avanturi, a najpre ćemo odvojiti namirnice koje su nam za nju potrebne.čudo od čokolade

Neophodni sastojci za pripremu Čuda od čokolade

  • 100 g šećera
  • 4 jaja
  • 200 g margarina
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašičice brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica šećera

Kako napraviti Čudo od čokolade

Patišpan nam je prvi zadatak koji trebamo obaviti. Prvo ćemo odvojiti žumanca od belanaca, a onda šećer i žumanca umutimo dobro mikserom, zatim im dodajemo otopljeni margarin i istopljenu čokoladu. Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i i njega pridružujemo ostalim sastojima.

Belanca umutimo u čvrsti beli sneg, pa i njih dodajemo masi koja nam je potrebna za patišpan. Dobro promešamo da se svi sastojci sjedine i pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Patišpan je potrebno peći oko 20 minuta. Vreme može da variri nekoliko minuta, ali najbolje je čačkalicom proveriti da li je patišpan dovoljno pečen.

Kada smo pripremili patišpan, ostavićemo ga sa strane da odmori i krenuti sa pravljenjem fila. U jednu šerpu sipaćemo slatku pavlaku, šećer i čokoladu i zagrejati na laganoj vatri. Sve vreme potrebno je mešati dok ne provri. Nemojte da vas zbuni što je fil malo ređi, jer će se on stegnuti kasnije u frižideru.

Patišpan koji tako lepo miriše, izbockate viljuškom na nekoliko mesta, pre nego što se skroz ohladio i prelijete ga sa toplim filom. Prvo Čudo od čokolade ostavimo na sobnoj temeraturi da se prohladi, a zatim ga stavimo u frižider na nekoliko sati kako bi se dobro ohladio i bio još ukusniji.

Neko odozgo stavi i šlag, to već ostavljam vašoj mašti. Ja sam šlag služila pored kolača sa dekoracijom od jagode. Pustite mašti malo nek uživa u carstvu čokolade, a vi se samo prepustite čarima vašeg fantastičnog kolača. Prijatano.

Tags: , , , , , , ,