Šeherezada torta sa višnjama i keksom

Prelepa fantastična Šeherezada torta, od davnina mami uzdahe zladokuscima. Veoma je laka, ukusna i prefinjena. Idealna za bilo koju priliku, jer je dopadljiva i starijoj i mlađoj populaciji, a daje vam mogućnosti i da se malo poigrate sa ukusima.

Pripremila sam jedan recept koji će nam pokazati kako se pravi nova Šeherezada sa voćem i keksom. Ona se uglavnom sprema sa višnjama, mada višnje možete zameniti jagodama ili nekim drugim voćem po vašem izboru.

Kombinacija kiselkastih višanja sa čokoladom oduvek je bila neodoljiva, a tek sada kada joj je pridoda kremasti ukus pudinga ne može da ne probudi sva vaša čula. Priprema se veoma brzo. Biće spremna već za 20 minuta i ona je prava poslastica za vas ukoliko želite da napravite nešto senzualno, a brzo.

Potrebni sastojci za pripremu Šeherezade sa višnjama i keksom

  • 2 pakovanja petit bera keksa
  • 4 kesice pudinga sa ukusom karamele
  • 1,5 l mleka
  • 500 g šlaga u prahu
  • 250 g margarina
  • 500 g višanja ili voća po izboru

Kako napraviti Šeherezadu sa voćem i keksom

Na početku pripreme ove fantastične poslastice ćemo u 1 l mleka sipati 10 supenih kašika šećera i četiri kesice pudinga. Ove sastojke potrebno je skuvati na umerenoj vatri, uz stalno mešanje. Nakon što je puding pripremljen, dozvolićemo mu da predahne i dobro se prohladi.

Kada se pripremljeni puding dovoljno ohladio, u njega dodajemo margarin, koji smo prethodno dobro umutili miskerom. Zatim ih zajedno dobro sjedinimo mućenjem, sve dok ne dobijemo finu kremastu smesu. U našu kremastu smesu sada dolaze i višnje ili neko drugo voće za koje ste se opredelili. Kašikom sve lepo promešati kako bi se voće ravnomerno rasporedilo.

Fil je pripremljen i sada se možemo pozabaviti šlagom. Pola kg šlaga umutimo fino sa pola litre mleka koja nam je ostala. Sve što nam je sada činiti jeste filovanje naše Šeherezade.

Oblik torte zavisi od vas i od vaših želja za dekoracijom. Na podlozi poređa se red keksa u željeni oblik, zatim red fila, pa red šlaga i sve tako dok ne ponestane materijala. Završavate sa debljim slojem šlaga kojim ćete premazati celu trotu. Dekorisati po izboru, gde su vam mogućnosti beskonačne možete se igrati kombinovati ukrase, topiti, čokoladu, kombinovati ukuse, mašta radi svašta.

Bitno je pre posluživanja ohladiti dobro tortu, kako bi bila još ukusnija. Najbolje je da odmori na hladnom minimum dva sata, posle čega se možete prepustiti njenim slatkim čarima. Prijatno!

Tags: , , , , , , , , , , ,