Doboš torta sa rozen korama

Ukoliko ste se zasitili starih standardnih recepata, malo novine i promene nije na odmet. Pred nama je recept koji će nam otkriti kako se pravi Doboš torta, ali sa rozen korama umesto običnih. Uživaćete u slasnom , sočnom ukusu i nećete ni primetiti neku veliku razliku.

Priprema ove torte veoma je jednostavna i mogu je pripremati i početnici. Pravi se za gotovim korama i takođe ne oduzima ni mnogo vremena i idealna je za pravljenje brzinske poslastice ukoliko očekujete goste recimo, a nemate mnogo vrenema. Ova lepotica oduzeće vam samo oko pola sata spremanja, a pružiti mnogo više.

Prepustite se njenoj lakoći i lepoti. Neverovatno prijanja za srce nakon samo jednog zalogaja i budi sva vaša čula. Ne verujete mi !? Hajde da krenemo od sastojaka ne bi li se uverili u moje reči.

Potrebne namirnice za pripremu Doboš torte sa rozen korama

  • 9 jaja
  • 500 g čokolade za kuvanje
  • 2 margarina
  • 400 g šećer u prahu
  • 2 pakovanja rozen kora
  • 2 kesice šlaga od čokolade
  • 100 g čokolade za dekorisanje

Kako napraviti Doboš tortu sa rozen korama

Prvo što moramo napraviti kod ovog slatko posla je da otopimo čokoladu. Nakon toga potrebno je da u dve odvojene činije odvojimo belanca od žumanaca. Margarin se dodaje u posudu u kojoj se nalaze žumanca, a nakon toga pridodajemo 200 g šećera u prahu i sve to dobro umutimo mikserom.

Kada smo dobili penasto umućenu smesu dodajemo otopljenu čokoladu. Sada je vreme da se pozabavimo belancima. Umutimo ih dobro u čvrsti sneg i postepeno lagano dodajemo 200 g prah šećera koji nam je ostao.

Oba fila su sada umućena, a sledeći korak je da fil od belanaca dodajemo čokoladnom kašiku po kašiku i mutimo i dalje laganim pokretima mikserom i sada pravi ukusni fil je zaista spreman.

Došli smo do dela kada treba da filujemo kore. Krenemo kora pa fil, kora pa fil, sve dok ne potrošimo i rozen kore i fil.

Na kraju posle zadnje kore, tortu premazati umućenim šlagom ili istopljenom čokoladom. Glazura može biti i od kremalizovanog šećera, ali ipak dekorativni završni deo, tj. ukrašavanje ostavljam na vama da se sami odlučite kako želite da ukrasite svoje slatko malo remek delo.

Uživajte u svom dezertu i družite se sa Doboš tortom još dugo. Prijatno !

Tags: , , , , , ,