Puslice sa orasima i čokoladom

Kada dođete do onog dela svoje priče o kulinarstvu, gde ste u corosokaku i ne znate šta napraviti za dezert, a da to niste skoro pravili ili da to nije previše zahtevno, tada u pomoć stiže moj recept koji će vam otkriti malu tajnu, kako da napravite male slatke čokoladne zalogaje, od kojih zastaje dah.

U pitanju su puslice sa orasima i čokoladom koje su, malo je reći, neododljive, pogotovo za stare sladokusce. Jednostavne, a tako prefinjene i sočne. Tope se i bude sva vaša čula. Njihova priprema neće vam oduzeti ni mnogo vremena, a ni truda. Dovoljno je da imate dobre volje i mnogo ljubavi prema slatkišima.

Ovaj recept takođe je i veoma ekonomičan, što bi se reklo za svačiji džep. Ujedno ove puslice oduševljavaju svojom jednostavnošću, s obzirom koliko zadovoljstva pruže. Puslice mogu biti i posne kada se umesto čokolade koristi kakao, no o tome ćemo neki drugi put. Vratimo se namirnicama koje su nam potrebne.

Potrebni sastojci za pripremu puslica sa orasima i čokoladom

  • 300 g seckanih oraha
  • 300 g šećera u kristalu
  • 3 jajeta
  • 100 g čokolade za kuvanje

Kako napraviti čokoladne puslice sa orasima

Ovaj lagani posao započećemo, tako što ćemo kuvati na pari jaja, orahe i šećer. Kada se uverimo da smo dobili gustu smesu, koja se toliko zgusnula da ne klizi sa kašike, pridružujemo im i čokoladu.

Vaditi ih kašičicom i ređati na pleh, koji smo prethodno podmazali ili već na neku drugu podmazanu površinu. Sada ih treba ostaviti da odstoje dva sata, koliko im je potrebno sa se sami osuše.

Nakon ovog vremena naše čokoladne puslice su spremne za konzumiranje. Nadam se da sam opravdala sve što sam vam napiala za ove male slatke đakonije. Prijatno Vam želim i uživajte u svakom zalogaju više, nego u prethodnom.

Tags: , , , , ,