Nepečeni rolat sa keksom i bananama

Koliko puta vam se desilo da vam se jede neki kolač, ali vam vreme ne dozvoljava da ga napravite, ili vas jednostavno mrzi? Za takve situacije sam za vas pripremila jedan brzi recept za nepečeni rolat sa keksom i bananama.

Neće vam biti potrebno više od 15 minuta da ga napravite. Ovaj slatki rolat će vam zasigurno zbog svoje jednostavnosti i prefinjenog ukusa postati jedan od omiljenih kolača. Voće i keks ‒ pa to je zaista nepogrešivo dobitna kombinacija. Za posnu varijantu ovog savršenog rolata sa keksom i bananama u recept samo ubacite posni keks.

Malo sastojaka, malo vremena, a puno lepih i slatkih trenutaka u kojima ćete uživati sa svojim najmilijima. Ne zaboravite da sa prijateljicama podelite ovaj recept kad vam budem rekla kako se pravi ovaj rolat sa keksom i bananama.

Potrebni sastojci za pripremu

  • 250 g margarina
  • 2 jabuke
  • 4 banane
  • 250 g šećera u prahu
  • 300 mlevenog keksa
  • 2 kesice šlaga

Kako napraviti ovaj slatki nepečeni rolat

Prvo ćemo u jednu dublju posudu staviti keks, 2 narendane jabuke, 2 izmiksane banane, šećer u prahu i otopljeni margarin. Sve ćemo ovo dobro promešati da se sastojci sjedine i izlićemo na nauljanu foliju. Od smese ćemo napraviti oblik kvadrata.

Sada je samo još potrebno da preostale dve banane isečemo na pola, stavimo ih na izlivenu smesu i uz pomoć folije formiramo rolat.

Kada napravimo rolat, stavićemo ga u frižider da se ohladi i stegne, pa ćemo ga ukrasiti šlagom, a po želji preko šlaga možemo posuti šarene mrvice, mleveni keks, mlevene orahe, mlevene lešnike ili narendati čokoladu ‒ šta god vam se u datom trenutku svidi. Uživajte!

Tags: , , , , , , , ,