Kolač sa keksom i pudingom

Napravili ste ručak i nemate ideju šta biste mogli svojim ukućanima da poslužite za desert, a nemate puno vremena da napravite neku ukusnu poslasticu. Koliko puta vam se ovo dogodilo? Za takve situacije imam rešenje za vas.

Napravite brzi nepečeni kolač sa keksom i pudingom. Videćete da je ovaj recept veoma jednostavan ‒ svega nekoliko sastojaka i veoma malo vremena. Ovaj kolač se pravi bez pečenja i bez jaja, ali bez margarina ipak ne može.

Za fil možete koristiti puding od vanile, od čokolade, od karamele, voćni puding, šta god da volite vi i vaši ukućani. Ako je keks torta kraljica brzih torti, onda je brzi kolač sa keksom i pudingom kralj brzih kolača, u šta ćete se i sami uveriti. Hajde sada da vidimo kako se pravi.

Da bismo napravili kolač sa keksom i pudingom, potrebni su nam sledeći sastojci:

  • 1 l mleka
  • 250 g šećera
  • 2 pudinga (koja god volite)
  • 250 g margarina
  • 150 g šlaga
  • keks

A kako napraviti ovaj brzi kolač

Prvo ćemo skuvati puding sa 700 ml mleka i 250 g šećera i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi, u puding ćemo dodati margarin i sve to lepo umutiti mikserom. Naš fil za kolač je gotov.

Na plato ćemo ređati keks koji smo prethodno natopili u 300 ml mleka pomešanog sa dve kašike šećera. Preko keksa ćemo naneti fil i ponavljati postupak sve dok imamo keksa i fila, s tim što keks mora biti i na vrhu kolača kako bismo ga na kraju prekrili šlagom i dekorisali kako želimo.

A sada ostavite kolač u frižider da se hladi dok ručate i posle ručka ga poslužite svojim najmilijima. Prijatno!

Tags: , , , , , , , , , , ,