Rolat sa plazmom i krem bananicama

Ako volite ukusne slatke rolate, onda ćete sigurno voleti i rolat sa plazmom i krem bananicama kad ga budete napravili. Recept je vrlo jednostavan i ne iziskuje mnogo vremena, a još manje truda. Dakle, nije vam potrebno neko posebno iskustvo u pravljenju kolača da biste napravili i ovaj rolat.

A videćete kako ćete ga još brže pojesti kada ga samo jednom budete probali, jer plazma i krem bananice jedni su od omiljenih sastojaka u mnogim kolačima, pa tako i u ovom.

Recept za ovaj brzi rolat je veoma jednostavan, u šta ćete se i sami uveriti. Odvojte manje od sat vremena da biste ga napravili, pa uživajte kad god vam se jede nešto kvalitetno i slatko. Nastavite da čitate recept koji sam pripremila za vas i saznajte kako napraviti ovaj jedinstveni rolat.

Potrebni su vam ovi sastojci

  • 300 g šećera
  • 4 jaja
  • 250 g margarina
  • 600 g mlevene plazme
  • 8 krem bananica

Kako se pravi rolat sa plazmom i krem bananicama

Prvo ćemo dobro umutiti jaja sa šećerom i staviti da se kuvaju na pari. Kada se šećer istopi, u smesu ćemo dodati margarin i mešati dok se ne istopi. Kada se margarin istopi, sklonićemo smesu sa šporeta i u nju dodati mlevenu plazmu. Smesu ćemo dobro promešati kako bi se sjedinila. Ovim je smesa za rolat gotova.

Sada ćemo uzeti foliju, nauljati je i na nju naneti smesu za rolat. Razvući ćemo je u koru i na oba kraja staviti po 4 krem bananice. Potom ćemo ovo polako urolati, staviti u frižider da se dobro stegne i služiti. Prijatno!

Tags: , , , , , ,