Aromatično pečeno pile s krompirom

Nista slađe nego hrskava piletina i njen miris koji se širi vazduhom. Kad samo pomislim na to bogatstvo ukusa, več ne mogu da odolim. Među vama sigurno ima onih koji dele moju ljubav prema piletini, tako sočnoj i mekoj.

Baš zbog toga pripremila sam jedan recept za vas. On će nam otkriti tajne da na što jednostavniji način dobije što sočnije pečeno pile. Da bi smo dobili ukusno aromatično pile, nije vam potrebno neko veliko iskustvo u kuhinji, samo ljubav i dobra volja. Zavolećete ovo da spremate i iz razloga što ćete zaista malo vremena utoršiti, naspram toliko užitaka koje će ono vama priuštiti.

Moji ukućani su zaljubljenici u ovaj specijalitet i na našoj trpezi boravi jako često. Želim da ovu kulinarsku lepotu, taj spoj piletine sa kropirom podelim sa vama, jer mogu da garantujem da će osvojiti vaša srca već nakon jednog zalogaja. Pa da krenemo u našu avanturu.aromatik pile

Potrebni sastojci za pripremu

  • 1 pile srednje veličine
  • 1 veza peršuna iseckana
  • 2 kašike aleve paprike
  • 1 kašika senfa
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • nekoliko krompira srednje veličine

Kako napraviti aromatično pile sa krompirom

Ovaj poslić započećemo tako što ćemo odmah na početku uključiti rernu na 140 stepeni kako bi se zagrejala, a za to vreme pripremićemo pile za pečenje.

Isećićemo prvo krompire na krupnije komada, zatim krupno isečemo i crni luk. Sve to stavimo u pleh za pečenje i dodamo još kašiku ulja, ruzmarin, kašičicu soli i veli luk. Sve to dobro izmešamo, najbolje bi bilo rukama kako bi se sve to fino sjedinilo.

U drugu veću posudu položimo naše pile . Sa druge strane pripremamo sos koji ćemo premazati isto to pile. Pomešamo pavlaku, alevu papriku, 1 kašičicu ruzmarina, kašičicu bibera, senfa i dve kašičice soli i sa tim napravljenim prelivom prelijemo pile. Tačnije, u pile je potrebno dobro utrljati taj napravljen sos. To će štititi pile da ne zagori, a ujedno ćemo imati i finu i hrskavu koricu.

Sada je naše pile spremno za pečenje. Ubacujemo ga u rerni i čekamo još neki period kako bismo uživali u aromatičnom ukusu sočne piletine. Kada primetimo da se kožica oko bataka odvaja od kostiju, možemo biti sigurni da je naše pile dovoljno pečeno.

Izvadimo ga iz rerne i ostavimo malo da odstoji i malko se prohladi na sobnoj temperaturi. Kada je spremno za posluživanje toplo i uz taj krompir eventualno možete servirati i neku laganu salatu. Na meni je još samo da vam poželim prijatan obrok i da ponovite ovaj poslić još mnogo puta. Prijatno.

Tags: , , , ,