Kakao kolač sa šlagom

Kada nemamo mnogo ideja, a ni mnogo vremena ovaj kakao kolač je idealan za nas. Ovo je jedan brzi kolač, koji će nam sigurno prirasti k srcu. Da bismo ovaj recept sproveli u delo, ne treba nam nikakvo iskustvo. Veoma je pogodan i za početnike koji žele da pokažu svoje umeće.

Ne moramo brinuti ni za vreme, jer sa sve pečenjem ova slasna poslastica spreman je za posluživanje nakon od prilike 60 minuta. Odličan je i da se servira ukoliko nam dolaze neki gosti ili jednostavno ukoliko samo želimo da se zasladimo posle ručka.

Jako je lagan i ukusan, spoj kakaa i šlaga ne može da pogreši. Previše jednostavnosti stane u tako dobar ukus. Ako mi ne verujete najbolje je da pratite sledeća uputstva i uverite se sami u to. Počnimo da pripremamo namirnice za njegovu pripemu.brzi kolac

Potrebni sastojci

  • 3 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 12 kašika ulja
  • 4 kašike griza
  • 3 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • šlag

Kako napraviti ovaj sočni brzi kolač sa šlagom

U dublji sud staviti jaja, preko njih sipati šećer i dobro ih umutiti mikserom. Šećer i jaja potrebno je mutiti oko 3 minuta. To je prvi korak u ovom našem posliću.

Kada istekne tih tri minuta ne prestajemo da mutimo mikserom već masi dodajemo ulje, zatim i mleko. Nakon toga dodajemo u tu istu smesu kakao, griz, prašak za pecivo i izmešamo još malo mikserom da se svi sastojci dobro sjedine.

Pleh u kome ćemo peći kolač premažemo margarinom i sipamo ujednačenu masu koju smo dobili mikserom. Rernu zagrejemo na 180 stepeni i pečemo naš kakao kolač oko 30 minuta.

Za to vreme napravimo preliv tako što ćemo šećer staviti na laganu vatru da se malo karamelizira, zatim šećeru dodajemo mleko.Mešamo sve to dobro da se šećer istopi, pritom paziti da nam ne iskipi mleko. Ostavimo da se to prohladi,taman dok se kolač ne ispeče skroz.

Kada je kolač pečen preko njega prelijemo sa prelivom i ostavimo da se prohladi. Zatim, sledeći zadatak nam je da umutimo dve kesice šlaga po uputstvu. Šlag mutimo dok ne dobijemo čvrstu penastu masu i zatim ga premažemo preko kakao kolača.

Tags: , , , ,