Kako spremiti ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice su odlične za želudac jer se lako vare, s obzirom na njihovu lakoću. Spadaju u namirnice koje su jako zdrave, i fenomenalan izbor su za doručak ili večeru. Mogu se spremati na razne načine zavisi od ukusa.

Spremanje ovsenih pahuljica traje jako kratko, a pružiće nama i našem organizmu mnogo. Jako bitna stvar kod ovih pahuljica je i ta da ne sadrže gluten u sebi, te ih mogu jesti i osobe koje su alergične.

Većina nas pomisli kako će brzo ogladneti posle obroka od ovsenih pahuljica, ali zaista nije tako. pogotovu kad se posluže za doručak, održaće nam sitost duže vreme. Pripremila sam recept koji će vam pomoći da spremite ovaj svoj ukusan i pre svega zdrav obrok.ovsene pahuljice

Potrebni sastojci za pripremu

  • 2 velike supene kašike ovsenih pahuljica
  • 300 ml nemasnog jogurta
  • 1 kafena kašičica kakaa u prahu
  • 1 kafena kašičica lanenog semena
  • 6 suvih šljiva

Način pripreme ovsenih pahuljica za doručak

Kada ovsene pahuljice pripremamo na ovaj način, najbolje bi bilo da doručak spremimo uveče, da prenoći do doručka. Počećemo sa suvim šljivama, koje ćemo preliti sa 100 ml vrele ključale vode, nakon čega je potrebno prekriti ih i ostaviti da odstoje 10 minuta.

Mleveno laneno seme pomešaćemo sa ovsenim pahuljicama u drugoj činiji i preliti ih jogurtom. Zatim sve moramo dobro izmešati, kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.

Za to vreme suve šljive dovoljno su narasle u njih dodajemo u već dobijenu pripremljenu smesu, nakon čega opet sve dobro promešamo. Sada je naš doručak spreman za odmor u frižideru do ujutru, kako bismo mi imali lagan i zdrav obrok.

Ovaj doručak je idealna dnevna doza ovsenih pahuljica koje će našem organizmu obezbediti baš onoliko ugljenih hidrata i biljnih vlakana koliko mu je potrebno. Isto tako imaćemo dovoljno energije za ceo dan. Unos ugljenih hidrata nije dobar za veče kao i za jutro. Uveče nemamo gde da potrošimo toliku količinu ugljenih hidrata, pa je uveče bolje samo mirovati i odmarati.

Posle ovakvog doručka možete se odmoriti uz šolju zelenog čaja, koji je takođe veoma zdrav i preporučuje se osobama koje drže dijetu i paze na svoju težinu.

Tags: , , , , ,