Kako se sprema teletina ispod sača

Teletina ispod sača je meka, ukusna i poprilično neodoljiva za ljubitelje mesa. Nažalost mi koji živimo u stanovima i nemamo bas uslova da je spremimo kako bi inače trebalo, moramo naučiti kako se pravi u rerni.

Ovaj vrsni specijalitet idealan kada nam dolaze gosti, za neke veće specijalne prilike ili pak za jedan bogat nedeljni ručak. Sama priprema teletine ispod sača u rerni nije komplikovana i mogu je spremati i početnici, samo da se pridržavaju uputstva iz našeg recepta i sigurno će biti ponosni na svoje kulinarsko umeće.

S obzirom da spada u jednostavna jela, ne moramo za njegovu pripremu odvajati sate i sate da bismo sve napravili kako treba. Potrebno je da izdvojimo nekih 1 i 50 minuta da bi se ova sočna teletina našla na našoj trpezi.

Sada ukoliko ste raspoloženi da mi poklonite malo vaše pažnje, želala bih detaljno da vam objasnim kako se sprema teletina ispod sača. Počećemo naravno od toga šta nam je sve potrebno za njenu pripremu.teletina ispod sača

Potrebni sastojci za pripremu teletine ispod sača

  • 2 kg mlade teletine
  • 3 glavice crvenog luka
  • nekoliko krompira većih
  • belog luka 2 čena
  • ruzmarin
  • kuhinjska so
  • mleveni biber
  • slana pančeta
  • maslinovo ulje

Kako napraviti teletinu ispod sača u rerni

Priprema teletine ispod sača počinje naravno pripremom mesa. Znači, teletinu prvo dobro operemo, zatim čistom kunhinjskom krpom je i osušiti. Sledeći zadatak nam je da izbušimo našu teletinu na više mesta, u vidu rupa, nakon čega te rupe popunimo belim lukom i tankom pančetom. Beli luk nema potrebe seći, može se samo istući malo na kuhinjskoj dasci.

U tepsiju u kojoj ćemo pripremati meso nalijemo dosta maslinovog ulja. Teletinu polžimo na ulje i spremna je za pečenje. Pečemo tako pripremljenu teletinu pola sata. Kada to vreme istekne dodamo krompir koji je isečen na veće komade, tri cela crvena luka, alevu papriku, kuhinjsku so i grančice ruzmarina. Zatim sve to pečemo još otprilike sat vremena.

Nakon isteka tog vremena , naša sočna teletina je spremna za posluživanje. Moj savet je da uz to dodate i neku osvežavajuću salatu i greške nema, samo bezbroj lepih trenutaka prožetih fantastičnim mirisima i ukusima. Prijatan obrok!

Tags: , , , , ,