Pileći bataci u sosu od paradajza

Pileće meso uvek nam daje niz načina na koje ga možemo srpemiti. Sada sam se opredelila za recept koji će nam otkriti kako da spremimo batake bez kosti u sosu od paradajza.

Da bi ovi ukusni pileći bataci krasili vašu trpezu, ne morate se naoružati nikakvim prethodnim iskustvom, potrebno je samo da pratitie uputstva recepta, pa je samim tim pogodan i za početnike. Takođe se ovi dinstani lepotani spremaju jako brzo i ne zahtevaju od vas da sate provedete u kuhinji.

Uglavnom mališani vole pileće meso, a malo pripreme na drugačiji način svima će prijati, sigurna sam. Ovaj specijalitet ostaviće bez daha sve vas već nakon prvog zalogaja. Oduševiće vas prvo to što je njegova priprema tako jednostavna, a za uzvrat dobićete jedno pravo malo bogatstvo ukusa.pileci bataci

Potrebni sastojci z prirpemu pilećih bataka u sosu od paradajza

  • 1 kg pilećih bataka, bez kosti i bez kožice
  • šaka svežeg bosiljka
  • šaka svežeg origana
  • šaka svežeg peršuna
  • 500 ml paradajz sosa
  • kuhinjska so
  • mleveni biber
  • malo maslinovog ulja

Kako spremiti pileće batake u sosu od paradajza

Meso ćemo prvo pripremiti. Nakon što smo batake dobro oprali i osušiti ih kuhinjskim ubrusima, u tiganju dobro zagrejemo maslinovo ulje i batake propržimo sa obe strane. Vreme prženja treba da bude do 2 minuta na svakoj strani.

Nakon toga meso prelijemo sa paradajz sosom i ostavimo ga da se dinsta, na smanjenoj vatri.

Dok se pileći bataci dinstaju u paradajz sosu, iskoristićemo to vreme da sitno iseckamo origano i peršun. Bosiljak iseckamo na rezance i onda sve to dodamo u sos. Promešamo dobro sve to, začinimo po želji i ostavimo sve to da se krčka oko 30 minuta.

Nakon tog vremena bataci su spremni. Ja sam ih posluživala sa krompirom, mada je i riža odličan izbor kao prilog uz ovako spremljene batake.

Vaši preukusni bataci su spremni, mame vas njihovim divnim mirisom, znam. Neću vas još mnogo zadržavati, samo ću vam još poželeti prijatan obrok. Uživajte.

Tags: , , , , , , ,