Torta sa čokoladnim mlekom i plazmom

Kada želite da napravite nešto zaista brzo i lako, a ujedno i tako sočno i ukusno za dezert, tada je ovaj recept idealan za vas. Radi se o torti sa čokoladnim mlekom i plazma keksom.

Neodoljivo mekana i sočna, ova torta će vas ostaviti bez daha. Nepečena je i vrlo se jednostavno sprema, tako da je jako pogodna za spremanje i samim početnicima. Takođe torta sa čokoladnim mlekom i plazma keksom je dosta ekonomična, a ne zahteva od nas ni da odvojimo mnogo vremena kako bismo je napravili.

Klinici i klinceze će je prosto obožavati , a ni odrali neće moći da odole njenim čarima. Fenomenalan spoj čokoladnog mleka i mlevene plazme ne može se lepo dočarati rečima, nekako šta god da vam napišem čini mi se da sam mogla bolje da vam je opišem, pa je bolje da krenemo sa samom pripremom.torta sa coko mlekom

Neophodni sastojci za pripremu torte sa čokoladnim mlekom i plazmom

  • 3 tamne pravougaone gotove kore za tortu
  • ½ l čokoladnog mleka

Za fil nam je potrebno:

  • 300 g mlevene plazme
  • 250 g prah šećera
  • 4 pavlake od 180 g

I na kraju će nam trebati:

  • mineralna voda
  • 500 g šlaga

Kako napraviti tortu sa čokoladnim mlekom i plazma keksom

Počećemo ovu našu avanturu sa pravljenjem fila. Da bismo napravili sočni fil umutićemo pavlaku  i prah u šećeru , a na kraju dodati mlevenu plazmu.

U drugoj većoj plastičnoj posudi umutićemo šćag sa mineralnom vodom. Od šlaga uzećemo 5 kašika, koje je potrebno dodati u fil.

Priprema kora  je veoma jednostavna. Prvu koru natopimo malo sa čokoladnim mlekom, zatim namažemo jedan red fila, pa onda ide jedan red šlaga. Preklopimo sve to sa drugom korom, koju ćemo takođe natopiti čokoladnim mlekom, namazati red fila pa red šlaga, kao i kod prve kore. Ostala nam je još treća kora, koju nakođe natapamo čokoladnim mlekom i premažemo je sa filom koji nam je ostao.

Na kraju celu tortu premazati ostatkom šlaga i možete je dekorisati po želji. Moji klinci obožavaju male šarene mrvice za kolače pa njima pospem preko šlaga, a vi je možete i ostaviti samo sa šlagom, jednako će biti lepa i ukusna.

Naša brzinska slasna torta je pripremljena, ostavićemo je još malo da odmori u frižideru kako bi se stegla i bila spremna za posluživanje. Želim vam da uživate u svakom zalogaju. Prijatno!

Tags: , , , ,