Jaje na oko sa slaninom

Jaje na oko može da vam se učini kao jedno veoma jednostavno jelo koje svako zna spremiti, ali ima dosta recepata koji će nam pokazati različite načine njegove pripreme. Ovaj recept možda nije preterano zdrav, ali jaje na oko sa sirom i slaninom većini gurmana izmamiće osmeh na lice.

Jaja se mogu pripremati i bez ulja na teflonu, što predstavlja jednu ne tako zdravu ali brzu dijetu. Stručnjaci tvrde da dijeta bazirana na konzumiranju jaja predstavlja jedan efikasan vid u gubljenju kilograma. Ona su generalno bitna za naše zdravlje, jer odlično utiču na kosti i mozak, a takođe jaja su i veoma bitan faktor kada je naša lepota u pitanju.

No da se vratimo mi na jedno savršeno jutro, za koje sam vam priremila recept koji će vam otkriti kako se pravi jedan veoma ukusan doručak. Priprema je veoma laka i brza i neće zahevati ni mnogo truda, a ni previše utrošenog vremena.jaje na oko sa slaninom

Potrebni sastojci za pravljenje jaja na oko sa slaninom i sirom

  • 4 kom jaja
  • 100 g punomasnog sira
  • 80 g slanine
  • kopar ili neki drugi začin po vašoj želji
  • kuhinjska so
  • mleveni biber

Kako ispeći savršeno jaje na oko sa slaninom i sirom

Prvo ćemo narendati 100 g sira, a nakon toga isečemo slaninicu, kao i kopar ukoliko njega koristite.

Krećemo zatim sa pripremom jaja. Odvojimo belanca od žumanaca, ali tako da svako žumance odvojimo u posebnu čašu. Belance izmešamo u jednoj posudi i mikserom se potrudimo da od njih dobijemo beli sneg. Začinimo ih po želji i ukusu.

U sneg od belanaca dodajemo izrendani sir, slaninicu i kapar i sve to fino promešamo kako bi se svi sastojci lepo sjedinili.

Na papir za pečenje na plehu raspodelimo smesu od belanaca u 4 jednaka dela. Na svakom od njih napravimo malo udubljenje u koje će se udobno smestiti po jedno žumance.

Rernu zagrejemo na 230 stepeni i pečemo jaja oko 3 minuta, tek toliko da otvrdu. U sredini je potrebno da ostanu malo ređa kako bi bila ukusnija.

Vaš doručak za dobar početak dana je spreman. Uživajte.

Tags: , , , , , , , , , , ,