Kokosovo mleko sa medom

Pre nekoliko godina jedna prijateljica otkrila mi je jedan trik.  Uz njen recept naučila sam kako od kokosovog brašna da dobijemo kokosovo mleko. Ništa lepše nego kad zamiriše kućom fino domaće kokosovo mleko verujte mi.

Priprema kokosovog mleka nije nimalo komplikovana, a i kalorije koje sadrži su minimalne. Ukoliko ste u periodu dok vam traje dijeta kokosovo mleko je idealno tad, jer u sebi sadrži zdrav holesterol. Jako je pogodno i za one koji su alergični na mlečne proizvode.

Kokos je generalno jako bitan za naše zdravlje i trebalo bi ga koristiti u ishrani, a ne samo u poslasticama. Bogat je selenom, železom, kalijumom i magnezijumom. Takođe u sebi sadrži i vitamine B6 i C, što je jako važno za ljudski organizam.

Lekovita svojstva kokosa su još takođe i to da odlično utiče na naš kompletan imuni sistem. Isto tako dobar je u snižavanju šećera u krvi, a odličan i za organe za varenje. Od kokosovog mleka takođe možemo dobiti mnogobrojne prirodne preparate za kosu i kožu.

Sada je došlo vreme da podelim sa vama jedno fantastično iskustvo pravljenja kokosovog mleka.kokosovo mleko

Potrebni sastojci za pravljenje kokosovog mleka

  • ¾ šolje kokosovog brašna
  • 2 ¼ šolje vrele vode
  • malo meda

Kako napraviti kokosovo mleko

Najpre kokos stavimo u vrelu vodu i ostavimo ga tako da odmori na sobnoj temperaturi nekih 2 sata. Nakon tog vremena prebacimo sve u blender i dodamo meda po želji. Mutimo na najjačem do 2 minuta.

Sada na posudu postavimo gazu i procedimo tečnost iz te dobijene smese. To je ceo posao.

Za vrlo kratko vreme dobili ste fantastično domaće kokosovo mleko.

Uživajte u čarima ovog ukusnog napitka.

Tags: , , , , , , , ,