Home » Napici, Napitak

Smuti sa jagodama i ananasom

Submitted by on June 29, 2016 – 11:33 pmNo Comment

Većina ljudi koji vode zdrav život i žele da se reše viška kilograma, u stalnom su traganju za nekim zdravim napicima bez dodatnih šećera. Za njih i sve ljubitelje voća rešila sam da podelim ovaj recept sa vama za jedan fantastičan smuti.

Postoji veliki niz recepata kako napraviti razne smutije. Ja sam se sad opredelila za ovaj koji je dobar za mušavljenje i sa njim možete slobodno zaboraviti na kalorije. Smuti je takođe veoma osvežavajući napitak i doći će vam odlično u vrućim letnjim danima.

Priprema smutija sa jagodama i ananasom je veoma jednostavna, možete ga pripremati svojoj kući i odvojiti minimalno vreme za to. Biće vam potreban blender i dobra volja, pored izabranog voća.

Veoma je okrepljujuće i prvenstveno zdravo za svačiji organizam da se za doručak popije jedan ovakav smuti od voća. On je idealana za savršen početak jednog lepog i uspešnog dana. Osvežavajuće lagan i brz smuti od jagoda i ananasa stiže pravo kod vas.smuti1

Potrebne namirnice da bi se osvežili sa smutijem od jagoda i ananasa

  • 1 šoljica svežih jagoda
  • 1 šoljica svežeg ananasa
  • ½ šoljice mleka niske masnoće ili jogurta po želji
  • 5 kockica leda
  • ½ šolje soka od sveže pomorandže

Kako napraviti smuti od jagoda i ananasa

Jagode fino operemo, očistimo ih od pantljika i prelazimo na ananas. Isečemo ananas na kockice, a sok od pomorandže iscedimo u jednu šoljicu.

Da bi smo sebe obradovali jednim ovako moćnim napitkom trebaće nam samo još pomoć blendera. Sve sastojke koje smo pripremili stavimo u blender i na kraju dobro promešamo. Ubacujemo prvo jagode, zatim ananas, prelijemo mlekom koje nije mnogo masno i na kraju dolaze led i kockice leda.

Sada je još jedino na vama da se okrepite, osvežite i maksimalno uživate u svom zdravom smutiju.

Tags: , , , , , , , , ,