Banana split

U spremanju banana splita kod nas u kući učestvuju i najmlađi, jer je to jedna od njihovih omiljenih poslastica. Deca jednostavno obožavaju ovaj kup, pa sam iz tog razloga rešila da podelim ovaj recept sa svim sladokuscima.

Pripema za ovaj dezert traje veoma kratko i ne zahteva aposlutno nikakvo iskustvo od vas. Da biste napravili neodoljivi banana split potrebne su vam banane i sladoled i mnogo dobre volje, kao i ljubavi prema slatkim đakonijama.

Mnoge lepotice koje vode računa o svom izgredu upravo ovaj desert konzumiraju za doručak. U jednoj srednoj banani nalaze se 92 kalorije, kao i mnoštvo vitamina C, kalijuma i vlakana.

U ostalom ne treba vam poseban razlog ili prilika da biste uživali u jednoj jako ukusnoj poslastici. Uz malo vremena i truda doći ćete do jednog fantastičnog kremastog i voćnog zadovoljstva. Da počnemo.banana split

Neophodni sastojci za pravljenje banana splita

  • 1 kugla sladoleda od čokolade
  • 1 kugla sladoleda od banane
  • 1 kugla sladoleda od vanile
  • 1 banana

Za ukrašavanje nabavite:

  • kesicu šlaga
  • dezertni preliv od kakaa

Kako se pravi Banana split

Bananu presečemo na pola i postavimo u duguljaste posudice.

Kugle sladoleda smestimo između dve polovine banane i prelijemo dezertnim prelivom, a na kraju ukrasimo šlagom.

To je ceo posao koji nas je čekao da bismo napravili ovaj osvežavajući dezert. Još jedan trik ću vam otkriti. Kako biste sprečili da vaša banana pocrni, pre sladoleda je malo poprskajte sa sokom od sveže pomorandže. Osim što će je štiti od crnjenja, daće joj i dodatnu aromu i osvežavajući miris.

Šta još da vam napišem, osim da vam poželim da uživate u svom Banana splitu, ukoliko ga već niste pojeli, vi ili mališani oko vas. Uživajte.

Tags: , , , , , ,