Bounty kolač bez pečenja

Oni koji vole kokos neizostavno vole i dobro poznate bounty čokoladice. Ako ste jedni od tih, onda je ovaj recept kao stvoren za vaša čula.

Ono što je najvažnije jeste to da su ovi kolači nepečeni i zbog toga su veoma jednostavni za pravljenje, a ja ću vam otkriti kako napraviti ovaj jedinstveni domaći slatkiš bez jaja. Ipak, to što se prave bez jaja, ne znači da su ovi kolači posni.

Ma napravićete ga za 10 minuta. Neće vam trebati više vremena. Dakle, ne morate biti kulinarski mag da biste napravili ovaj domaći, a svetski poznat slatkiš. Minimalno vremena i truda uz maksimalno uživanje. Počnite polako sa zapisivanjem potrebnih sastojaka i saznajte kako se pravi domaći bounty kolač bez pečenja.

Potrebni su nam sledeći sastojci:

  • 200 g kokosa
  • 100 ml slatke pavlake
  • 70 g šećera u prahu
  • 70 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuvanje

Kako napraviti ovaj ukusni kolač

U jednu posudu ćemo sipati kokos i šećer u prahu. U drugoj šerpi ćemo zagrejati slatku pavlaku i maslac na tihoj vatri, dok se maslac potpuno ne istopi. Dobijenu smesu ćemo ostaviti da se ohladi, pa kada se ohladi, prelićemo je preko kokosa i šećera u prahu. Sve ćemo dobro promešati dok ne dobijemo tvrdu smesu.

Dobijenu smesu možemo oblikovati na dva načina: Tako što ćemo je izravnati u plehu kao bajaderu. Drugi je da oblikujemo smesu u štanglice, koje ćemo ređati na aluminijumsku foliju. Kako god da odlučite, nećete pogrešiti. Važno je samo da smesu stavimo u frižider da se stegne. Kad se stegne, prelićemo je otopljenom čokoladom ili ako smo pravili štanglice, umakaćemo ih u čokoladu, a potom opet vratiti u frižider da se stegnu i spremne su za degustaciju. Uživajte!

Tags: , , , , , , , , ,