Kako napraviti čokoladni sufle?

Recept za čokoladni sufle / mafine

Čokoladni sufle ili čoko mafin je odlična poslastica  za sve one koji obožavaju kolače sa puno čokolade. Spremaju se veoma brzo, ali dok ih pečete, najbolje je da budete u pripravnosti jer kolač na vreme treba izvaditi iz rerne da bi bio ono po čemu je poseban.

Čoko sufle s polja je mekana korica a unutra krije tečnu čokoladu koja daje pravu čar ovom kolaču. Ako se peče malo duže,  nećete dobiti čoko sufle sa kremastim jezgrom, već mafin, što neko takođe voli. Mogu se držati u frižideru, ali se kremasto jezgro i u tom sličaju stegne.

Najbolje je, dakle, jesti ga dok je vruć, a kao prilog možete dodati sladoled, šlag ili ga jednostavno posuti šećerom u prahu.

Kako napraviti čokoladni sufle?
Kako napraviti čokoladni sufle?

KAKO SE PRAVI ČOKO SUFLE?

Od sastojaka potrebno vam je sledeće:

  •  4 jaja
  • 160g brašna
  • 200g crne čokolade za kuvanje, po mogućstvu Menaž
  • 1 margarin
  • 120g šećera

PRIPREMA KOLAČA:

Margarin i čokoladu istopite  na tihoj varti. Dobro je da na margarim poređate izlomljenu čokoladu. Dok se čokolada i margarin tope, vi umutite jaja i šećer,a zatim te dve mase pomešajte. Dodajte brašno pa opet dobro izmešajte.

Kako napraviti testo za čoko sufle?
Kako napraviti testo za čoko sufle?

KAKO POREĐATI MAFINE U KALUP?

Evo zeznutog dela. Za pripremu ovog kolača potreban vam je pleh za projice i veće papirne korpice za kolače ili silikonski kalupi za proice ili mafine. Ako imate pleh, papirne korpice poređajte u pleh, pa sipajte testo, a ako imate silikonske kalupe, onda testo sipajte u njih pa sve poređajte u običan pleh.

Rernu dobro zagrejte na 250 stepeni, pa ubacite pleh i pecite strogo oko sedam minuta. Vodite računa da ih ne prepečete kako ne biste izgubili kremasto jezgro.

Oprez! Kolač je težak i kaloričan, pa ako pazite na liniju, vodite računa da se ne izgubite previše u očaravajućem ukusu čokoladnog suflea.

Prijatno!

Tags: , , , , , , , ,