Špageti sa piletinom u bešamel sosu

Špageti sa piletinom u bešamel sosu je jelo fenomenalnog ukusa odiše prefinjenošću i perfekcijom, a u suštini je veoma jednostavno. Takođe i ekonomično je, kao i dosta brzo. Recept koji je ispred nas otkriće nam male tajne kako se prave ove fantastične špagete.

Ukoliko smo u škripcu sa vremenom, a sa druge strane želimo da ostavimo dobar utisak i site i zadovoljne ukućane ili goste, ovo je idealno jelo za nas. Treba nam samo dosta volje, kao i ljubavi prema italijanskim specijalitetima i pola posla je obavjeno.

Neodoljivo se dobro slažu testenina sa belim pilećim mesom, a preliv koji je tu da ukus bude potpun, takođe ne smemo zaobići. Sada je došlo vreme da napravimo naše špagete sa piletinom u bešamel sosu.spageti sa piletinom i besamel sosom

Potrebni sastojci

  • 1 veći komad pilećeg filea
  • 50 g putera
  • 250 g neutralne pavlake
  • 150 g kačkavalja
  • 400 g špageta ( tačnije 100 g po osobi )
  • vegeta
  • beli biber
  • zeleni biber

Kako napraviti špagete sa piletinom u bešamel sosu

Na početku ove male avanture ćemo prvo pripremiti meso. Iseći ćemo ga na malene sitne komadiće, koje je potrebno prepržiti na puteru, toliko da porumeni. Zatim ćemo mu dodati vegetu, malo aleve paprike i soli po ukusu, ali moramo voditi računa da ne presolimo zbog sosa.

Za to vreme stavićemo i špagete u slanu vodu da se kuvaju, i nastavljamo sa pripremama.

Sos je sledeći koji trebamo pripremiti. o ćemo uraditi tako što ćem zagrejati ostatak putera i dodati mu pavlaku, koju ćemo pustiti na laganoj vatri da provri, dodajemo navedene začine i kačkavalj, koji smo prethodno iseckali na kockice. Pustićemo ga da se fino lagano istopi i svemu tome dodati mleveno meso. Posle dodavanja mesa pustimo jedan ključ samo da provri i odmah sos sklanjamo sa vatre.

Ukusan preliv spreman je i željno iščekuje da mu se pridruže i oceđene špagete. Možete ih služiti tako što ćete prvo u tanjir sipati špagete pa ih preliti sosom sa piletinom ili pak dobro izmešati sos i špagete da se dobro sjedine. Taj izbor ostavljamo na vama, jer je tu samo stvar ukusa.

Tags: , , , , ,