Pita sa kiselim kupusom

Veću glavicu kiselog kupusa sitno iseckajte kao za podvarak. Predhodno, na dosta ulja, izdinstajte malu glavicu crnog luka koji ste sitno iseckali. Kupus stavite na luk pa i njega dugo i dobro pržite, neprestano ga mešajući da ne bi zagoreo.

Kad se kupus lepo uprži, prohladiti ga, pa u njega razbijte najmanje dva cela jajeta, dodajte dosta mlevenog bibera, a ko voli i jednu veću krišku tvrdog ovčijeg sira, koji ste predhodno sitno izmrvili.

Sve dobro izmešajte. Sad uzmite kilogram debljih gotovih kora i dobro pomašćen pleh. Prvo u pleh spustite dve kore i malo prelijte vrelim uljem, pa preko njih razastrite malo fila. U sledećem redu kore počnite da gibate. To će te učiniti na, taj način što ćete svaku koru zamočiti u mešavinu ulja i kisele vode, a onda je spustiti u pleh ali skupljenu u gomi licu.

Tako gomilicu po gomilicu kora ređajte jednu do druge dok ne utrošite sav fil i sve kore. Na kraju treba odet da dođu dve suve ravne kore koje su takođe zalivene vrelim uljem. Pita se peče na jakoj vatri i seče u krupne kocke kad se malo prohladi.