Brza bajadera torta sa lešnicima

Recept za bajadera tortu sa lešnicima

Jedna od omiljenih torti mnogih domaćica, bez obzira na kalorije kojih nesumnjivo ima svakako je brza bajadera torta sa lešnicima. Recept za ovu tortu se smatra gotovo idealnim ukoliko niste baš raspoloženi da pored šporeta provedete sate i sate, jer je nepečena i vrlo jednostavno se priprema.

Ukoliko vas zanima recept za ovu sjajnu toru, biće vam potrebni sledeći sastojci :

  • 300 gr margarina
  • 350 gr kristal šećera
  • 250 ml obične vode
  • 350 gr mlevenog keksa po izboru
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 200 gr mlevenih lešnika

I još će vam biti potrebno 200 – 250 gr čokolade za kuvanje za glazuru, malo ulja i lešnika i / ili oraha za ukrašavanje. Ukoliko želite, možete je ukrasiti i orasima i lešnicima zajedno, a možete jednostavno ostaviti samo glazuru od čokolade.

Kako napraviti brzu bajadera tortu sa lešnicima

Kao što ćete se i sami uveriti, recept je vrlo jednostavan ukoliko ga pratite korak po korak :

  1. Najpre pomešajte šećer i vodu i ušpinujte ih na uobičajen način.
  2. Kada se dovoljno ukuva, dodajte margarin i ostavite da se rastopi, sve vreme vodeći računa da vam ringla bude na umerenoj jačini.
  3. Nakon što se i margarin rastopi sklonite smesu sa ringle, pa dodajte ostale sastojke, odnosno mleveni keks, orahe i lešnike i onda sve zajedno dobro sjedinite.
  4. Nakon što dobro sjedinite podelite dobijenu smesu na dva dela.
  5. Rastopite čokoladu za kuvanje, pa je dodajte u jedan deo i dobro izmešajte.
  6. Brza bajadera torta sa lešnicima se ređa na sledeći način : najpre deo u koji ste dodali čokoladu za kuvanje ravnomerno rasporedite na tacni za služenje, pa ga poravnajte. Zatim preko dodajte drugi deo smese i njega poravnajte. Ovako pripremljenu tortu ostavite da se prohladi.
  7. Zatim pripremite glazuru od čokolade, tako što ćete čokoladu za kuvanje rastopiti na pari i dodati malo ulja. Ovu smesu rasporedite preko bajadera torte sa lešnicima i ukrasite po želji lešnicima i / ili orasima.
Tags: , , , , ,