Plazma torta sa malinama i jogurtom

Recept za plazma tortu sa malinama i jogurtom

Ova jednostavna poslastica bez jaja je odličan izbor za vrele letnje dane. Pored toga što se plazma torta sa malinama i jogurtom priprema vrlo brzo i praktično ne zahteva nikakav naročit trud, njen savršen ukus je čini i odličnom rođendanskom tortom u letnjem periodu. Jedino što je važno jeste da se plazma torta sa malinama i jogurtom mora dobro ohladiti da bi bila još ukusnija.

Ukoliko vas zanima kako napraviti ovu poslasticu bez jaja, biće van potrebni sledeći sastojci :

  • 600 gr ” Plazma ” keksa ( u komadu)
  • 750 ml jogurta ( sa većim procentom masti, odnosno gušćeg )
  • 500 – 600 gr svežih ili zanrznutih malina
  • 300 gr kristal šećera
  • 3 – 4 kesice šlaga ili 500 ml slatke pavlake
  • kisela voda ili mleko ( ukoliko koristite šlag )

Kako se pravi brza jednostavna plazma torta sa malinama i jogurtom ?

  1. Najpre ” Plazma ” keks izmrvite.
  2. Jogurt i šećer pomešajte i dobro sjedinite tako da se sav šećer rastopi. Po želji, možete ih i umutiti mikserom, ali u principu nema potrebe.
  3. Izmešajte izmrvljen keks i smesu od jogurta i šećera, pa prespite u posudu. Ovako pripremljenu smesu stavite u zamrzivač ili frižider da se stegne, ali ne previše.
  4. U međuvremenu operite maline i ostavite ih da se dobro ocede. Zatim ih poređajte preko smese od ” Plazma ” keksa i jogurta,
  5. Umutite šlag prema uputstvu sa kesice ili slatku pavlaku, pa premažite plazma tortu sa malinama i jogurtom. Ukoliko koristite šlag koji se priprema sa vodom najbolje je da ga mutite sa kiselom vodom, jer će biti čvršći. Ovako pripremljenu tortu ostavite da se dobro ohladi pre služenja.

Iako osnovni recept za pripremu ove jednostavne poslastice podrazumeva da se ona priprema sa malinama, po želji možete koristiti i drugu vrstu sitnog voća, a posebno je ukusna kada se priprema sa kupinama, stim što se tada i recept malo menja, odnosno potrebno je dodati malo veću količinu šećera.

Tags: , , , , , , , ,