Kraljica koktela – Bloody Mary

Recept za koktel Bloody Mary

Kako napraviti koktel Bloody Mary

Posebno kada su u pitanju visoke letnje temperature, pravo osveženje za vas i izvor uživanja, mogu biti različiti kokteli, koji pored osvežavajućeg svojstva mogu biti i pravi mali vizuelni spektakl u čaši pred vama. Brojni kokteli, uz malo vaše spretnosti i znanja, mogu biti napravljeni i u vašem domu i predstavljati pravi razlog kojim ćete se ponositi pred svojim dragim gostima. Jedan od svetski poznatih i kod nas popularnih koktela je koktel “Bloody Mary”.
evo opisa koji će vam pomoći da sami napravite ovaj koktel:

Potrebno vam je:
100ml soka od paradajza, zatim 40ml vodke, četvrtina soka od limuna, 5 do 6 kapi worchester umaka, nekoliko kapi Tabasco sosa i malo soli i bibera, grančica celera.

Način pripreme:
Prvo dobro ohladite sok od paradajza i vodku, a zatim prvo vodku sipajte u šejker u koji ste predhodno stavili 3 ili 4 kocke leda, preko vodke dodajte sok od paradajza, a zatim i sok od limuna, so i biber po želji i kapi worchester umaka. Sve to zajedno dobro promućkajte u zatvorenom šejkeru.
Kada ste dobro promućkali sadržaj, vaš “Bloody Mary” koktel je gotov i možete ga sipati u čašu u koju ćete dodati grančicu celera i ukrasiti njen obod recimo sa kolutom paradajza ili limuna.

Živeli!

Tags: , , , , , ,